Babiččina rajská omáčka recept

Apetit Recepty omáčky

Suroviny na recept

cukr
olej
sůl
máslo
1 - 2 ks cibule
4 ks rajčatový protlak
3 ks bobkový list
3 lžíce hladká mouka
10 ks celý černý pepř
5 ks celé nové koření
500 g hovězí krk

Postup přípravy receptu

  1. Do vroucí a lehce osolené vody dáme vařit hovězí krk nebo kližku doměkka. Vývar nevyléváme. Nebo můžeme připravit masové kuličky

  2. Poté si v druhém hrnci osmahneme cibuli nakrájenou najemno na másle a oleji. Přidáme koření a posypeme moukou. Základ necháme opražit a pak za stálého míchání zalijeme vývarem. Stranou rozmícháme protlak s trochou vody a přidáme do omáčky. Poté už jen provaříme a dochutíme solí a cukrem podle chuti

  3. Na talíře rozdělíme porce masa, přidáme knedlíky a přelijeme omáčkou. Babiččina rajská omáčka je nejlepší teplá.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!