Babiččina rajská omáčka recept
Apetit Recepty omáčkySuroviny na recept
- cukr olej sůl máslo 1 - 2 ks cibule 4 ks rajčatový protlak 3 ks bobkový list 3 lžíce hladká mouka 10 ks celý černý pepř 5 ks celé nové koření 500 g hovězí krk
Postup Babiččina rajská omáčka
Postup přípravy receptu
-
Do vroucí a lehce osolené vody dáme vařit hovězí krk nebo kližku doměkka. Vývar nevyléváme. Nebo můžeme připravit masové kuličky
Poté si v druhém hrnci osmahneme cibuli nakrájenou najemno na másle a oleji. Přidáme koření a posypeme moukou. Základ necháme opražit a pak za stálého míchání zalijeme vývarem. Stranou rozmícháme protlak s trochou vody a přidáme do omáčky. Poté už jen provaříme a dochutíme solí a cukrem podle chuti
Na talíře rozdělíme porce masa, přidáme knedlíky a přelijeme omáčkou. Babiččina rajská omáčka je nejlepší teplá.