Babiččina tvarohová bábovka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
250 g cukr
4 ks vejce
mléko
1 balíček prášek do pečiva
250 g tvaroh
1 balíček vanilkový cukr
citronová kůra
250 g polohrubá mouka
250 g tuku na pečení

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bíků. Mouku smícháme s práškem do pečiva a prosejeme.

  2. Žloutky vyšleháme s tukem a moučkovým a vanilkovým cukrem do pěny. Postupně přišleháme tvaroh a citronovou kůru. Kůry stačí z poloviny nebo z jednoho citronu. Jak má kdo rád. Pak do těsta přidáme mouku a trochu mléka.

  3. Z bílků ušelháme tuhý sníh, který opatrně po částech vpracujeme do těsta.

  4. Těsto je tužší, ale tak to má být. Ani formu nemusíme vysypávat. Pečeme asi 45 minut.

  5. Hotovou bábovku sypeme moučkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!