Babiččina vepřová roláda recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
3 lžíce máslo
1 ks cibule
6 ks žampiony
10 dkg anglická slanina
750 g vepřová kýta
10 dkg plátkový sýr
20 dkg kuřecí játra
podle chuti
sůl
mletá sladká paprika
podle potřeby
vývar
na obalení
mouka

Postup přípravy receptu

  1. Maso z kýty rozkrojíme a vyklepeme na velký plát. Osolíme, okořeníme paprikou a

  2. potřeme rozšlehaným vejcem. Plát poklademe plátky porcovaného sýra, předem na lžíci másla opečenými rozkrojenými a osolenými drůbežími játry, proužky anglické slaniny a na másle krátce osmahlými plátky žampionů.

  3. Maso smotáme do rolády, převážeme nití, osolíme, obalíme v mouce s trochou červené papriky a na zbylé rozpálené slanině a kousku másla ze všech stran opečeme. Osmaženou roládu dáme na plech, obložíme cibulí, podlijeme vývarem a v troubě dusíme pod pokličkou.

  4. Nakonec babiččinu vepřovou roládu dopékáme bez pokličky do zrůžovění. Z rolády odstraníme nit a roládu nakrájíme na plátky.

  5. Babiččinu roládu rozdělíme na talíře, přelijeme výpekem a podáváme třeba s hranolky nebo bramborovou kaší. Záleží na chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!