Babiččina vepřová roláda recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks vejce 3 lžíce máslo 1 ks cibule 6 ks žampiony 10 dkg anglická slanina 750 g vepřová kýta 10 dkg plátkový sýr 20 dkg kuřecí játra podle chuti sůl mletá sladká paprika podle potřeby vývar na obalení mouka
Postup Babiččina vepřová roláda recept
Postup přípravy receptu
-
Maso z kýty rozkrojíme a vyklepeme na velký plát. Osolíme, okořeníme paprikou a
potřeme rozšlehaným vejcem. Plát poklademe plátky porcovaného sýra, předem na lžíci másla opečenými rozkrojenými a osolenými drůbežími játry, proužky anglické slaniny a na másle krátce osmahlými plátky žampionů.
Maso smotáme do rolády, převážeme nití, osolíme, obalíme v mouce s trochou červené papriky a na zbylé rozpálené slanině a kousku másla ze všech stran opečeme. Osmaženou roládu dáme na plech, obložíme cibulí, podlijeme vývarem a v troubě dusíme pod pokličkou.
Nakonec babiččinu vepřovou roládu dopékáme bez pokličky do zrůžovění. Z rolády odstraníme nit a roládu nakrájíme na plátky.
Babiččinu roládu rozdělíme na talíře, přelijeme výpekem a podáváme třeba s hranolky nebo bramborovou kaší. Záleží na chuti.