Babiččino hovězí na zázvoru recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 15 dkg máslo mletý pepř 1 lžíce hladká mouka 20 dkg anglická slanina 60 dkg hovězí zadní mletý zázvor
Postup Babiččino hovězí na zázvoru recept
Postup přípravy receptu
-
Zadní hovězí maso necháme vcelku a prošpikujeme klínky anglické slaniny obalené v mletém zázvoru. Maso osolíme, opepříme a poprášíme zázvorem.
Maso opečeme na másle a podusíme pod pokličkou v troubě. Podléváme vývarem. Měkké hovězí vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, orestujeme a přilijeme vývar. Provaříme.
Babiččino hovězí na zázvoru nakrájíme na plátky, přelijeme šťávou a podáváme nejlépe se šťouchanými brambory.