Bábovka s citronovou kůrou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
4 ks vejce
250 g máslo
100 g solamyl
1 ks citron
250 g cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
200 g polohrubá mouka
1 lžička kypřící prášek do pečiva
podle chuti
cukr moučka
podle potřeby
tuk na vymazání
hrubá mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Změklé máslo, moučkový a vanilkový cukr, sůl a nastrouhanou kůru z citronu šleháme elektrickými metlami asi 3 minuty. Postupně přidáváme vejce, prosátou mouku, solamyl a prášek do pečiva. Pořádně prošleháme.

  2. Vymažeme si formu tukem a posypeme hrubou moukou. Bábovkové těsto nalijeme do formy, přikryjeme alobalem a dáme do předem rozehřáté trouby asi na 200 °C. Asi po půl hodině vyndáme a propíchneme špejlí pro zkoušku, jestli je bábovka hotová, záleží na typu trouby, jak je kdo zvyklý.

  3. Hotovou bábovku s citronovou kůrou překlopíme a posypeme moučkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!