Bábovka s citronovou kůrou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 4 ks vejce 250 g máslo 100 g solamyl 1 ks citron 250 g cukr moučka 1 balíček vanilkový cukr 200 g polohrubá mouka 1 lžička kypřící prášek do pečiva podle chuti cukr moučka podle potřeby tuk na vymazání hrubá mouka na vysypání
Postup Bábovka s citronovou kůrou recept
Postup přípravy receptu
-
Změklé máslo, moučkový a vanilkový cukr, sůl a nastrouhanou kůru z citronu šleháme elektrickými metlami asi 3 minuty. Postupně přidáváme vejce, prosátou mouku, solamyl a prášek do pečiva. Pořádně prošleháme.
Vymažeme si formu tukem a posypeme hrubou moukou. Bábovkové těsto nalijeme do formy, přikryjeme alobalem a dáme do předem rozehřáté trouby asi na 200 °C. Asi po půl hodině vyndáme a propíchneme špejlí pro zkoušku, jestli je bábovka hotová, záleží na typu trouby, jak je kdo zvyklý.
Hotovou bábovku s citronovou kůrou překlopíme a posypeme moučkovým cukrem.