Bábovka s čokoládou Margot recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks vejce
1 balíček prášek do pečiva
1 hrnek cukr krupice
1 balíček vanilkový cukr
2 hrnky polohrubá mouka
1 kelímek smetana ke šlehání
1 ks čokoláda Margot
na ozdobu
cukr moučka
podle potřeby
hrubá mouka na vysypání
sádlo na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Vejce ušleháme s krupicovým a vanilkovým cukrem do pěny. Potom přimícháme šlehačku, nastrouhanou čokoládu Margot a polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva.

  2. Připravené těsto vlijeme do sádlem vymazané a hrubou moukou vysypané formy na bábovku. Vložíme do vyhřáté trouby a zvolna pečeme při teplotě 175 °C asi 45 minut.

  3. Upečenou a částečně vychladlou bábovku s čokoládou Margot vyklopíme a posypeme moučkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!