Baklažány plněné masem a šunkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej
sůl
40 g máslo
1 lžíce strouhanka
50 g šunka
4 ks lilek
mletý černý pepř
150 g pečené vepřové maso

Postup přípravy receptu

  1. Omyjeme baklažány a rozkrojíme je na půlky, poté je podle chuti osolíme. Baklažány krátce podusíme na oleji. Vyjmeme je, necháme okapat. Dužinu vydlabeme a posekáme.

  2. Maso a šunku nakrájíme na jemné nudličky a přidáme posekanou dužinu, vejce a 1 lžíci strouhanky. Směs ochutíme pepřem a solí a promícháme. Takto připravenou směsí naplníme baklažány.

  3. Baklažány plněné masem a šunkou urovnáme do kastrolku, posypeme strouhankou a poklademe vločkami másla. Baklažány pečeme asi 20 minut ve středně vyhřáté troubě.

  4. Baklažány plněné masem a šunkou podáváme s přílohou podle chuti. Nebo také teplý předkrm, kterým jistě neurazíme žádnou návštěvu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!