Banánová roláda s krémem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
6 lžic cukr
6 ks vejce
2 lžíce hladká mouka
2 lžíce hrubá mouka
2 lžíce polohrubá mouka
krém
250 g máslo
1 lžíce kakao
1 balíček pudinkový prášek
podle potřeby
mléko
náplň
2 ks banán

Postup přípravy receptu

  1. Předehřejeme si troubu na 250 °C. Vejce vyšleháme s cukrem a přimícháme mouky.

  2. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme v předehřáté troubě. Ještě horký korpus stočíme a dáme zchladnout.

  3. Na krém si uvaříme pudink podle návodu na balení, přidáme kakao a dáme trošku vychladit. Do mísy vložíme máslo, přidáme pudink a šleháme. Banány nakrájíme na kolečka.

  4. Vychladlou roládu opatrně rozděláme a natřeme krémem, poklademe kolečky banánů a opět stočíme. Stočenou roládu můžeme polít čokoládou. Roládu dáme do lednice a necháme uležet. Mám zkušenost, že druhý den byla mnohem lepší.

  5. Banánovou roládu s krémem nakrájíme a servírujeme ke kávě nebo čaji.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!