Banánový domácí krtkův dort recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
5 ks vejce
2 lžíce kakao
10 lžic cukr krystal
10 lžic polohrubá mouka
10 lžic horká voda
1 balíček kypřící prášek do pečiva
krém
2 ks banán
200 g čokoláda na vaření
40 g cukr moučka
375 g smetana ke šlehání
4 balíčky ztužovač šlehačky
náplň
4-5 ks banán

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme sníh. Žloutky, cukr, vodu, mouku, kypřící prášek a kakao vložíme do větší mísy a vyšleháme do těsta. Do takto připraveného těsta zapracujeme předem připravený sníh z bílků. Piškotové těsto nalijeme do vymaštěné dortové formy a upečeme.

  2. Rozmixujeme banány a nastrouháme čokoládu na vaření. Smetanu ke šlehání nalijeme do větší mísy, přisypeme cukr, ztužovač šlehačky a přidáme rozmixovaný banán. Takto připravenou směs šleháme, až nám vznikne hustá banánová šlehačka. Na konec do takto připravené šlehačky přimícháme nastrouhanou čokoládu a dáme na 30 minut ztuhnout do ledničky.

  3. Vychlazený čokoládový piškot si přendáme na servírovací mísu, opatrně vydlabeme asi 1,5 cm do hloubky a necháme asi 1 cm široký okraj. Vydlabanou část korpusu v misce rozdrobíme. Vydlabaný korpus poklademe banány, na které navršíme šlehačkový krém. Šlehačkový krém kopulovitě posypeme rozdrobeným korpusem až k okraji. Hotový dort dáme do lednice a necháme alespoň 3 hodiny ztuhnout.

  4. Banánový domácí krtkův dort podáváme vychlazený jako vynikající a nadýchaný zákusek.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!