Dušené kuře se zeleninovou omáčkou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek olej sůl vývar 1 ks brambory 1 ks cibule 150 - 200 ml smetana 2 ks mrkev mletý černý pepř 1 ks čerstvé kuře instantní světlá jíška 1 ks velká kedlubna 2 řapíky větší řapíkatý celer 1 lžička koření tandoori melasa
Postup Dušené kuře se zeleninovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Čerstvé kuře očistíme, rozdělíme na porce, osolíme a opepříme. Oloupanou kedlubnu a bramboru nakrájíme na kostky. Mrkev oškrabeme a nakrájíme na kolečka. Oloupané řapíky celeru a cibuli usekáme na hrubší kousky. Stroužky česneku sloupneme a nakrájíme na plátky
Na rozpáleném oleji zprudka opečeme porce kuřete dorůžova. Pak maso vyjmeme, teplotu snížíme a na výpeku necháme zesklovatět cibuli a česnek
Nyní vložíme zbývající nakrájenou zeleninu, porce kuřete, vše podlijeme vývarem a zvolna udusíme doměkka. Udušené maso vyjmeme a zeleninu rozmixujeme do hladka. Přidáme lžičku kořenící směsi Tandoori a omáčku necháme přejít varem. Podle potřeby ji zahustíme instantní jíškou nebo zředíme malým množstvím vývaru. Nakonec omáčku zjemníme smetanou, vložíme maso a vše krátce prohřejeme
Kuře dušené na zelenině se smetanovou omáčkou s chutí kořenící směsi Tandoori podáváme s rýží a zeleninovými saláty.