Banánový likér recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 800 ml rum 300 g cukr krupice 4 balíčky pudinkový prášek 1 konzerva kondenzované mléko Tatra 2 konzervy kondenzované mléko Salko podle potřeby voda
Postup Banánový likér recept
Postup přípravy receptu
-
Pudinkové prášky vybereme podle vlastní chuti. Můžeme použít banánový, citronový i smetanový. Prášky rozmícháme s cukrem metličkou ve vodě, aby se při vaření nevytvořily hrudky. Minimální množství vody je 1 litr na 4 pudinky.
Pokud dáváme přednost řidším likérům, vaříme prášky asi v 1,5 l vody.
Směs za stálého míchání povaříme do zhoustnutí. Odstavíme.
K uvařenému pudinku přilijeme kondenzované salko, mléko tatra a rum. Směs přelijeme po částech do mixéru a mixujeme asi 2 minuty dohladka.
Hotový likér přelijeme do lahví a uložíme do chladničky. Vyrobíme si tak asi 4 půllitrové lahve.