Kávové perníčky recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

140 g cukr
1 ks vejce
50 g máslo
300 g hladká mouka
1 balíček prášek do perníku
1 balíček mandlový pudinkový prášek
0,5 lžiček směs koření do perníků
4 lžíce uvařená černá káva

Postup přípravy receptu

  1. Hladkou mouku, mandlový pudinkový prášek, prášek do pečiva a utlučené koření (fenykl, hřebíček, skořice a nové koření - z každého po špetce) prosejeme přes sítko

  2. Celá vejce utřeme s cukrem do pěny, vmícháme rozpuštěné máslo a postupně střídavě po lžících zamícháme 4 lžíce uvařené dobré černé kávy a směs s moukou

  3. Vypracujeme těsto jako na cukroví, rozválíme ho asi na 4 mm silný plát a vykrajujeme tvary

  4. Perníčky pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem. Můžeme je potřít rozšlehaným vejcem, ale u těchto perníčků to není nutné. Upečené a vychladlé perníčky zdobíme polevou podle chuti a vlastní fantazie

  5. Kávové perníčky podáváme jako delikátní sladkost k různým svátečním příležitostem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!