Barevné krůtí špízy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks cibule
1 ks jablko
500 g krůtí prsa
8 ks cherry rajčata
8 ks vypeckované sušené švestky
marináda
2 stroužky česnek
1 svazeček majoránka
2 lžíce hořčice
200 ml suché bílé víno
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
na potření
2 lžíce řepkový olej

Postup přípravy receptu

  1. Česnek oloupeme a prolisujeme. Čerstvou majoránku propláchneme a třepáním oklepeme přebytečnou vodu. Majoránku nasekáme na jemno. Krůtí maso nakrájíme na kostky. Menší cibule oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Jablko oloupeme a bez jadýrek nakrájíme na měsíčky. Cherry rajčata omyjeme.

  2. Marinádu na maso si připravíme z vína, hořčice, česneku, majoránky, soli a pepře. Marinádu promícháme s nakrájeným masem a necháme alespoň dvě hodiny v lednici.

  3. Pokud použijeme kovové špejle, potřeme je olejem. Když použijeme dřevěné špejle, necháme je ve vodě nasáknout. Takto potom půjde grilované maso lehce stáhnout.

  4. Na špejle napíchneme střídavě maso, jablko, švestku, rajče a cibuli, až zpracujeme všechny suroviny. Špízy potřeme olejem a grilujeme dozlatova.

  5. Barevné krůtí špízy podáváme s bramborovou přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!