Barevné zeleninové ragú recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- podle chuti sůl koření mletý černý pepř směs 1 ks paprika 1-2 ks cibule 1 ks cuketa 5 ks rajče 1-2 ks mrkev podle potřeby olej na smažení voda na podlití
Postup Barevné zeleninové ragú recept
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu si vybereme v pestrých barvách, použijeme například menší cuketu, střední mrkev, papriku, rajčata a cibule. Zeleninu nakrájíme na větší kousky.
Na oleji osmažíme nakrájenou papriku, podlijeme vodou a v časových intervalech podle potřeby přidáváme mrkev, cibuli, cuketu a po změknutí zeleniny nakonec nakrájená rajčata. Zeleninové ragú dochutíme podle vlastní chuti a ještě chvilku podusíme.
Já kořením pouze solí, pepřem a polévkovým kořením, ale je jedno, jaké koření zvolíme. Stejně tak si můžeme dát zeleninu, jaká nám vyhovuje.
Barevné zeleninové ragú podáváme s bramboráčky nebo topinkami. Kdo chce, může si do zeleniny přidat i kuřecí maso, poté je vhodnou přílohou rýže.