Barilla Penne alla Norma recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
sůl
1 ks cibule
5 listů bazalka
220 g lilek
mletý černý pepř
340 g konzervovaná rajčata
1 lžíce extra panenský olivový olej
400 g Barilla Penne
150 g stlačená ricotta

Postup přípravy receptu

  1. Lilek nakrájejte na kostičky, lehce osolte a nechte ho odpočinout, aby pustil vodu. Přebytečnou vodu z lilku odstraňte

  2. Na pánev přidejte extra panenský olivový olej a jemně osmahněte cibuli a česnek. Přidejte lilek, konzervovaná rajčata, sůl a pepř a vše pomalu vařte 15 - 20 minut

  3. Mezitím si uvařte penne v osolené vařící vodě podle návodu. Když jsou těstoviny uvařené, sceďte je a přelijte připravenou omáčkou

  4. Na závěr dozdobte bazalkou a nastrouhanou slanou ricottou či mozzarellou nakrájenou na kostičky

  5. Tento velmi chutný a pestrý recept je nedílnou součástí sicilské gastronomické tradice. Pasta alla Norma je kombinací tradičních středomořských chutí. Tento pokrm byl pojmenován podle opery "Norma" od autora Vincenza Belliniho. Traduje se, že v 19. století byl sicilský spisovatel, básník a divadelní režisér Nino Martoglio natolik ohromen lahodnou chutí tohoto pokrmu, když ho poprvé okusil, že ho přirovnal k "Normě"- Belliniho mistrovskému dílu. A název se od té doby zachoval

  6. Před restování vodnaté zeleniny jako je lilek nebo cuketa, je nejlepší zeleninu nejdříve nakrájet, umístit do cedníku a posypat solí. Sůl odstraní přebytek tekutiny obsažené v zelenině a zelenina bude po restování sladší a křupavější

  7. Barilla je č. 1 na těstoviny a omáčky v Itálii

  8. Pro více informací navštivte www.barilla.cz


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!