Bavorské chlupaté knedlíky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

podle chuti
sůl
těsto
3 ks vejce
6 ks brambory
1 lžička kmín
6 ks rohlík
5 lžic hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Rohlíky nakrájíme na kostičky. Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle nebo ještě lépe rozmixujeme.

  2. Smícháme kostičky rohlíků, nastrouhané brambory, kmín, vejce a hladkou mouku. Vše pořádně propracujeme v tužší těsto. Podle potřeby můžeme přidat ještě mouku.

  3. Potom si průběžně namáčíme ruce a tvarujeme koule, které vaříme 25 - 30 minut v osolené vroucí vodě.

  4. Bavorské chlupaté knedlíky podáváme jako přílohu k různým omáčkám.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!