Rychlá buchta s rebarborou a tvarohem recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1/2 hrnku olej
1 ks vejce
1 hrnek mléko
150 ml voda
1 ks prášek do pečiva
1 ks tvaroh
1 hrnek cukr krupice
10 lžic cukr moučka
4 lžíce cukr krystal
500 g rebarbora
1 - 2 špetky mletá skořice
150 ml zakysaná smetana
1 hrnek polohrubá mouka
1 lžíce citronová šťáva
1 hrnek grahamová mouka
1 lžíce aroma

Postup přípravy receptu

  1. Mouku, cukr, olej, mléko, vejce, prášek do pečiva nasypeme do mísy a mícháme až vznikne vláčné těsto

  2. Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme asi 15 minut, na 200 °C elektrické troubě. Upečený korpus necháme vychladnout

  3. Mezitím si připravíme rebarborový kompot. Do hrnce nalijeme vodu a přivedeme k varu. Vsypeme rebarboru. Ochutíme citronovou šťávou, skořicí a cukrem. Podusíme asi 10 minut. Odstavíme a necháme vychladnout. Do vychladlé přidáme rumové aroma. Na vychladlý korpus rozetřeme studený rebarborový kompot

  4. Tvaroh, zakysanou smetanu a moučkový cukr vymícháme v hladký krém a rozetřeme na kompot

  5. Rychlou buchtu s rebarborou a tvarohem můžeme ozdobit rozpuštěnou čokoládou nebo posypat kakaem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!