Rychlá buchta s rebarborou a tvarohem recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 1/2 hrnku olej 1 ks vejce 1 hrnek mléko 150 ml voda 1 ks prášek do pečiva 1 ks tvaroh 1 hrnek cukr krupice 10 lžic cukr moučka 4 lžíce cukr krystal 500 g rebarbora 1 - 2 špetky mletá skořice 150 ml zakysaná smetana 1 hrnek polohrubá mouka 1 lžíce citronová šťáva 1 hrnek grahamová mouka 1 lžíce aroma
Postup Rychlá buchta s rebarborou a tvarohem
Postup přípravy receptu
-
Mouku, cukr, olej, mléko, vejce, prášek do pečiva nasypeme do mísy a mícháme až vznikne vláčné těsto
Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme asi 15 minut, na 200 °C elektrické troubě. Upečený korpus necháme vychladnout
Mezitím si připravíme rebarborový kompot. Do hrnce nalijeme vodu a přivedeme k varu. Vsypeme rebarboru. Ochutíme citronovou šťávou, skořicí a cukrem. Podusíme asi 10 minut. Odstavíme a necháme vychladnout. Do vychladlé přidáme rumové aroma. Na vychladlý korpus rozetřeme studený rebarborový kompot
Tvaroh, zakysanou smetanu a moučkový cukr vymícháme v hladký krém a rozetřeme na kompot
Rychlou buchtu s rebarborou a tvarohem můžeme ozdobit rozpuštěnou čokoládou nebo posypat kakaem.