Bavorský guláš recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 2 ks cibule 1 lžíce sádlo 4 lžíce hladká mouka 3 lžíce sójová omáčka 500 g hovězí maso podle chuti sůl podle potřeby vývar
Postup Bavorský guláš recept
Postup přípravy receptu
-
Maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme, jednu nakrájíme na kostky, druhou na kolečka. Česnek oloupeme a prolisujeme.
Na rozehřátém sádle osmažíme na kostky nakrájenou cibuli dozlatova, přidáme maso, orestujeme, osolíme a podlijeme vývarem. Maso dusíme doměkka, poté hrnec odstavíme a maso vyjmeme.
Omáčku zahustíme moukou, přidáme sójovou omáčku, prolisovaný česnek, povaříme.
Do připravené a ochucené omáčky vložíme zpět maso, prohřejeme, případně ještě osolíme.
Na talíři můžeme bavorský guláš posypat kolečky cibule. Podáváme s houskovým či bramborovým knedlíkem, případně s rýží.