Bavorský guláš recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
2 ks cibule
1 lžíce sádlo
4 lžíce hladká mouka
3 lžíce sójová omáčka
500 g hovězí maso
podle chuti
sůl
podle potřeby
vývar

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme, jednu nakrájíme na kostky, druhou na kolečka. Česnek oloupeme a prolisujeme.

  2. Na rozehřátém sádle osmažíme na kostky nakrájenou cibuli dozlatova, přidáme maso, orestujeme, osolíme a podlijeme vývarem. Maso dusíme doměkka, poté hrnec odstavíme a maso vyjmeme.

  3. Omáčku zahustíme moukou, přidáme sójovou omáčku, prolisovaný česnek, povaříme.

  4. Do připravené a ochucené omáčky vložíme zpět maso, prohřejeme, případně ještě osolíme.

  5. Na talíři můžeme bavorský guláš posypat kolečky cibule. Podáváme s houskovým či bramborovým knedlíkem, případně s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!