Bazalková prsíčka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- - - česnek - - olej - - sůl 150 ml smetana 1 svazek bazalka - - pepř mletý 2 ks šalotka - - šťáva citronová 200 g lišky 4 ks řízek kuřecí 3 lžíce ricotta
Postup Bazalková prsíčka recept
Postup přípravy receptu
-
Šalotku a česnek najemno posekáme, polovičku cibule a česneku promícháme s bazalkou a ricottou a tuto hmotu opatrně vložíme mezi maso a kůži, upevníme párátky a řízky osolíme a opepříme. Maso opékáme na tuku z obou stran asi 4 minuty a potom ho udržujeme v teple. Zbylou cibuli opečeme na výpeku, přidáme okapané konzervované lišky a chviličku opékáme. Potom podlijeme smetanou, povaříme, osolíme a opepříme, přidáme trochu citronové šťávy. Maso na talíři polijeme omáčkou s liškami a podáváme s brambory.