Bezlepková banánová buchta recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 0.5 lžičky sůl 3 ks vejce 125 g máslo 1 balíček prášek do pečiva 0.5 hrnečku cukr krupice 3-4 ks banán 1 hrneček rýžová mouka
Postup Bezlepková banánová buchta recept
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejeme na 150 °C.
Smícháme rozpuštěné máslo, cukr a rozmixujeme ručním šlehačem. Přidáme banány a znovu dobře šleháme. Do hmoty rozklepneme vejce a umixujeme do hladké hmoty, do které pomalu přisypáváme rýžovou mouku společně s práškem do pečiva a solí. Promícháváme, aby nevznikly hrudky.
Hotovou směs přelijeme do olejem vymazaného a rýžovou moukou vysypaného plechu (vyššího a menšího). Při 150 °C pečeme buchtu asi hodinu.
Bezlepkovou banánovou buchtu podáváme podle chuti.