Bezlepková banánová buchta recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
0.5 lžičky sůl
3 ks vejce
125 g máslo
1 balíček prášek do pečiva
0.5 hrnečku cukr krupice
3-4 ks banán
1 hrneček rýžová mouka

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 150 °C.

  2. Smícháme rozpuštěné máslo, cukr a rozmixujeme ručním šlehačem. Přidáme banány a znovu dobře šleháme. Do hmoty rozklepneme vejce a umixujeme do hladké hmoty, do které pomalu přisypáváme rýžovou mouku společně s práškem do pečiva a solí. Promícháváme, aby nevznikly hrudky.

  3. Hotovou směs přelijeme do olejem vymazaného a rýžovou moukou vysypaného plechu (vyššího a menšího). Při 150 °C pečeme buchtu asi hodinu.

  4. Bezlepkovou banánovou buchtu podáváme podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!