Bezlepková perníková bábovka s bílou čokoládou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 ks vejce
225 g máslo
6 ks švestky
190 g cukr moučka
130 ml suché červené víno
50 g pohanková mouka
2 lžičky perníkové koření
200 g bezlepková mouka
200 g bezlepková hořká čokoláda
0.5 balíčku bezlepkový kypřicí prášek do pečiva
podle potřeby
máslo na vymazání
rýžová mouka na vymazání
na ozdobu
100 g bílá čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Máslo vyšleháme s cukrem a žloutky do pěny. Poté vmícháme hořkou čokoládu nastrouhanou na jemno, oba druhy mouky s práškem do pečiva, koření a nakonec přilijeme víno. Vše dobře promícháme, až nám vznikne hladké těsto.

  2. Švestky omyjeme, zbavíme pecek a pokrájíme na kousky. Švestky přimícháme do těsta. Bílky vyšleháme na pevný sníh a zlehka vmícháme do těsta.

  3. Formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme rýžovou moukou. Do formy vlijeme těsto a bezlepkovou bábovku pečeme asi 50 minut v troubě vyhřáté na 170 °C.

  4. Upečenou bezlepkovou perníkovou bábovku necháme krátce zchladnout ve formě, poté vyklopíme a necháme zcela vychladnout. Bábovku podáváme přelitou bílou čokoládovou polevou a nakrájenou na dílky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!