Bezlepková perníková bábovka s bílou čokoládou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 5 ks vejce 225 g máslo 6 ks švestky 190 g cukr moučka 130 ml suché červené víno 50 g pohanková mouka 2 lžičky perníkové koření 200 g bezlepková mouka 200 g bezlepková hořká čokoláda 0.5 balíčku bezlepkový kypřicí prášek do pečiva podle potřeby máslo na vymazání rýžová mouka na vymazání na ozdobu 100 g bílá čokoládová poleva
Postup Bezlepková perníková bábovka s bílou čokoládou recept
Postup přípravy receptu
-
Máslo vyšleháme s cukrem a žloutky do pěny. Poté vmícháme hořkou čokoládu nastrouhanou na jemno, oba druhy mouky s práškem do pečiva, koření a nakonec přilijeme víno. Vše dobře promícháme, až nám vznikne hladké těsto.
Švestky omyjeme, zbavíme pecek a pokrájíme na kousky. Švestky přimícháme do těsta. Bílky vyšleháme na pevný sníh a zlehka vmícháme do těsta.
Formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme rýžovou moukou. Do formy vlijeme těsto a bezlepkovou bábovku pečeme asi 50 minut v troubě vyhřáté na 170 °C.
Upečenou bezlepkovou perníkovou bábovku necháme krátce zchladnout ve formě, poté vyklopíme a necháme zcela vychladnout. Bábovku podáváme přelitou bílou čokoládovou polevou a nakrájenou na dílky.