Bezlepkové cupcakes berušky recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 3 ks vejce 250 g tvaroh 1 ks avokádo med 1 balíček kypřící prášek do pečiva 0,5 hrnků rýžové mléko 1 hrnek rýžová mouka 1 hrnek karobová mouka 0,5 hrnků rozpuštěná Hera máslová příchuť 3 lžíce sirup z cukrové řepy 1 hrnek nasekané jahody
Postup Bezlepkové cupcakes berušky
Postup přípravy receptu
-
Vejce promícháme se sirupem z cukrové řepy. Přidáme rozpuštěnou Heru máslovou příchuť a rýžové mléko. Obě mouky smícháme a přimícháme do nich prášek do pečiva. Spojíme sypkou a tekutou složku dohromady. Přidáme nadrobno pokrájené jahody a umícháme těsto
Těsto naplníme do papírových košíčků na cupcaky. Můžeme zvolit i menší velikost než je běžná a připravit tak milé jednohubky. Pečeme 20 – 25 minut při 180 °C. Upečené základy necháme vychladnout
Krém si připravíme rozmixováním avokáda a přidáním tvarohu. Krém osladíme medem podle chuti. Díky avokádu získá krém jemně zelenou barvu a bude vypadat jako tráva. Na chladné základy cupcaků naneseme krém vidličkou nebo lžičkou
Omyté jahody rozřízneme na poloviny. Připravíme si rozpuštěnou čokoládu. Do té namočíme špičku jahody (hlava berušky). Do rozpuštěné čokolády namáčíme špejli a dotvoříme berušce tečky. Jako oči použijeme buď bílou čokoládu, nebo jedlé perličky na zdobení dezertů. Berušku posadíme do tvarohovo-avokádové trávy
Bezlepkové cupcakes berušky podáváme jako neodolatelnou sladkost na sváteční stůl
Zdroj: Pecenijeradost.cz