Bezlepkové houstičky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 lžíce olej
2 lžičky sůl
250 ml mléko
2 ks bílek
1 balíček droždí
450 g mouka Jizerka
na potření
žloutek
mléko
podle potřeby
strouhaný sýr

Postup přípravy receptu

  1. Do domácí pekárny nalijeme tekuté suroviny. Do rohu vsypeme sůl. Poté vsypeme mouku, uděláme důlek a do něj nasypeme droždí. Navrch nasypeme sýr. Zvolíme program kynutí 1,5 hodiny a necháme kynout.

  2. Poté těsto vyklopíme a uválíme z něj bochánky. Necháme je 15 - 20 minut dokynout na plechu s pečícím papírem.

  3. Bezlepkové houstičky potřeme rozšlehanými žloutky s trochou mléka a posypeme sýrem. Dáme péct na 15 - 20 minut do vyhřáté trouby.

  4. Bezlepkové houstičky podáváme jako běžné pečivo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!