Bezlepkové křupavé bramboráky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 3 ks vejce 1 kg brambory 2-3 špetky majoránka 1 ks cibule 1 lžička koření Horalka podle chuti sůl podle potřeby olej na smažení instantní polenta
Postup Bezlepkové křupavé bramboráky recept
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme 3 rozklepnutá vejce, sůl, koření, najemno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a promícháme. Brambory začnou díky soli pouštět vodu, zahustíme je instantní kukuřičnou polentou. Ta skvěle nahradí mouku. Když je směs dostatečně hustá, můžeme rozpálit na pánvi olej.
Bezlepkové těsto na bramboráky postupně odebíráme a klademe do rozpáleného oleje, kde placičky smažíme po obou stranách dozlatova. Usmažené bramboráky odložíme na papírový ubrousek odkapat od přebytečného tuku.
Bezlepkové křupavé bramboráky podáváme jako ty klasické.