Bezlepkové těsto na pizzu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 g cukr
1 g sůl
1 ks vejce
90 ml voda
6 g čerstvé droždí
150 g bezlepková mouka nomix

Postup přípravy receptu

  1. Z bezlepkové mouky, vajec, droždí, vody, cukru a soli vytvoříme vláčné těsto, které necháme na 10 minut odpočinout.

  2. Těsto rozválíme na tenkou vrstvu a položíme na plech předem vysypaný bezlepkovou moukou.

  3. Těsto si každý obkládá podle chuti, někteří mohou zvolit vegetariánskou variantu se sýry a zeleninou, jiní mohou pizzu obložit kuřecím masem. Vždy je základem rajčatová omáčka, kterou vytvoříme z rajčatového pyré a bylinek.

  4. Pizzu pečeme prudce asi 6 minut v troubě při teplotě kolem 230 °C.

  5. Bezlepkovou pizzu podáváme ihned po dopečení, tak chutná nejlépe.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!