Bezlepkové těsto na pizzu recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 1 g cukr 1 g sůl 1 ks vejce 90 ml voda 6 g čerstvé droždí 150 g bezlepková mouka nomix
Postup Bezlepkové těsto na pizzu recept
Postup přípravy receptu
-
Z bezlepkové mouky, vajec, droždí, vody, cukru a soli vytvoříme vláčné těsto, které necháme na 10 minut odpočinout.
Těsto rozválíme na tenkou vrstvu a položíme na plech předem vysypaný bezlepkovou moukou.
Těsto si každý obkládá podle chuti, někteří mohou zvolit vegetariánskou variantu se sýry a zeleninou, jiní mohou pizzu obložit kuřecím masem. Vždy je základem rajčatová omáčka, kterou vytvoříme z rajčatového pyré a bylinek.
Pizzu pečeme prudce asi 6 minut v troubě při teplotě kolem 230 °C.
Bezlepkovou pizzu podáváme ihned po dopečení, tak chutná nejlépe.