Mleté maso na grilu recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- sůl 1 ks vejce majoránka 1/2 dl voda 1 ks cuketa pepř 2 - 3 ks červená paprika bulharské koření 1/2 kg mleté maso (směs)
Postup Mleté maso na grilu
Postup přípravy receptu
-
Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme majoránku, bulharské koření (nebo čubricu) a vodu. Dále vejce a podle potřeby hladkou mouku. Dobře promícháme
Cuketu oloupeme, podélně rozkrojíme a odstraníme dužinu s jádry. Loupacím nožem si připravíme delší pásky - proužky cukety (do nich budeme střídavě balit kuličky z mletého masa), část cukety si nakrájíme na větší kousky (ty budeme napichovat na špíz)
Červenou sladkou papriku si očistíme a nakrájíme na kousky
Na špejlích si zařízneme špičku a postupně na ně napichujeme cuketu, dále střídavě kuličku mletého masa prokládanou proužkem cukety a červenou papriku, zakončíme znovu kouskem cukety
Špízy grilujeme na roštu na dobře rozpáleném dřevěném uhlí asi 15 - 20 minut. Vhodné jsou podávané s dobrým pečivem, zeleninou, dresinky podle chuti. Chutnají i s pivem nebo s červeným vínem.