Mleté maso na grilu recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

sůl
1 ks vejce
majoránka
1/2 dl voda
1 ks cuketa
pepř
2 - 3 ks červená paprika
bulharské koření
1/2 kg mleté maso (směs)

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme majoránku, bulharské koření (nebo čubricu) a vodu. Dále vejce a podle potřeby hladkou mouku. Dobře promícháme

  2. Cuketu oloupeme, podélně rozkrojíme a odstraníme dužinu s jádry. Loupacím nožem si připravíme delší pásky - proužky cukety (do nich budeme střídavě balit kuličky z mletého masa), část cukety si nakrájíme na větší kousky (ty budeme napichovat na špíz)

  3. Červenou sladkou papriku si očistíme a nakrájíme na kousky

  4. Na špejlích si zařízneme špičku a postupně na ně napichujeme cuketu, dále střídavě kuličku mletého masa prokládanou proužkem cukety a červenou papriku, zakončíme znovu kouskem cukety

  5. Špízy grilujeme na roštu na dobře rozpáleném dřevěném uhlí asi 15 - 20 minut. Vhodné jsou podávané s dobrým pečivem, zeleninou, dresinky podle chuti. Chutnají i s pivem nebo s červeným vínem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!