Lilek na grilu recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
2 lžíce bylinky
1 dl olivový olej
3 lžíce citronová šťáva
1 ks velký lilek
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Bylinky (petrželku a bazalku) jemně usekáme. Olej ochutíme citronovou šťávou, mletým pepřem, vmícháme bylinky a plátky česneku

  2. Lilky omyjeme, zbavíme stopky a podélně nakrájíme na plátky asi půl centimetru silné. Vložíme je do ochuceného oleje a necháme 1 hodinu rozležet

  3. Potom lilky necháme okapat a grilujeme z obou stran, dokud nezvláční a nezhnědnou

  4. Grilované lilky poklademe plátky česneku z marinády, osolíme a podáváme ke grilovaným masům. Jako přílohu zvolíme opečené brambory nebo pečivo. Výborně chutnají s česnekovými dipy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!