Lilek na grilu recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek sůl 2 lžíce bylinky 1 dl olivový olej 3 lžíce citronová šťáva 1 ks velký lilek mletý černý pepř
Postup Lilek na grilu
Postup přípravy receptu
-
Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Bylinky (petrželku a bazalku) jemně usekáme. Olej ochutíme citronovou šťávou, mletým pepřem, vmícháme bylinky a plátky česneku
Lilky omyjeme, zbavíme stopky a podélně nakrájíme na plátky asi půl centimetru silné. Vložíme je do ochuceného oleje a necháme 1 hodinu rozležet
Potom lilky necháme okapat a grilujeme z obou stran, dokud nezvláční a nezhnědnou
Grilované lilky poklademe plátky česneku z marinády, osolíme a podáváme ke grilovaným masům. Jako přílohu zvolíme opečené brambory nebo pečivo. Výborně chutnají s česnekovými dipy.