Bezlepkové tvarohové ovocné knedlíky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 špetka sůl
1 ks vejce
1 lžíce máslo
5 lžic mléko
cukr moučka
250 g měkký tvaroh
rozpuštěné máslo
14 ks větší jahody
strouhaný tvrdý tvaroh
15 lžic bezlepková směs Jizerka
bezlepková směs Jizerka

Postup přípravy receptu

  1. V míse utřeme tvaroh s vejcem. Potom přidáme změklé máslo, špetku sůl, mléko a vymícháme dohladka. Nakonec vmícháme mouku a nejlépe na válu zpracujeme rychle do těsta

  2. Z těsta si připravíme váleček, který nakrájíme na 14 špalíčků, ze kterých pomoučněnou rukou tvoříme placičky, do kterých balíme omyté a osušené jahody

  3. Jelikož se jedná o bezlepkové těsto, je nutno pracovat s pomoučněnýma rukama, jelikož těsto má občas tendenci se více lepit

  4. Knedlíky vyválíme do kulatého tvaru a zavařujeme do vařící vody. Vaříme 6 minut. Uvařené tvarohové ovocné knedlíky vyjmeme z vody a ihned propícháme, aby vyšla pára

  5. Bezlepkové tvarohové ovocné knedlíky podáváme podle chuti posypané strouhaným tvarohem, moučkovým cukrem a rozpuštěným máslem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!