Bezlepkový guláš na žampionech a pórku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
2-3 ks cibule
250 ml smetana
2 lžíce sádlo
1 ks pórek
1 lžíce kari koření
1 kg vepřová plec
1 lžička drcený kmín
250 g čerstvé žampiony
1 lžíce mletá sladká paprika
1 špetka mletý černý pepř
1 kostka hovězí bujón
1 špetka sušená majoránka
2-3 lžíce bezlepková mouka Jizerka

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno, vepřové maso na kostky, žampiony na větší kousky a očištěný pórek na kolečka.

  2. V tlakovém hrnci osmahneme na sádle nakrájenou cibuli. Poté přidáme nakrájené vepřové maso, žampiony a pórek. Opepříme, osolíme, přidáme lžičku mleté sladké papriky, lžičku drceného kmínu a lžičku kari koření. Za stálého míchání smažíme asi 10 minut.

  3. Potom směs s masem podlijeme asi 1 litrem hovězího bujónu z kostky, kterého si připravíme předem asi 1,5 až 2 litry. Guláš s žampiony necháme dusit v uzavřeném tlakovém hrnci cca 15 minut.

  4. Následně dolijeme zbytek bujónu, přidáme smetanu rozmíchanou s bezlepkovou moukou a za stálého míchání asi 20 minut vaříme, dokud nezmizí hrudky z mouky. Nakonec můžeme guláš dochutit solí a pepřem a přidat lžičku majoránky.

  5. Bezlepkový guláš na žampionech a pórku podáváme s rýží nebo bezlepkovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!