Bezlepkový guláš na žampionech a pórku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 2-3 ks cibule 250 ml smetana 2 lžíce sádlo 1 ks pórek 1 lžíce kari koření 1 kg vepřová plec 1 lžička drcený kmín 250 g čerstvé žampiony 1 lžíce mletá sladká paprika 1 špetka mletý černý pepř 1 kostka hovězí bujón 1 špetka sušená majoránka 2-3 lžíce bezlepková mouka Jizerka
Postup Bezlepkový guláš na žampionech a pórku recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno, vepřové maso na kostky, žampiony na větší kousky a očištěný pórek na kolečka.
V tlakovém hrnci osmahneme na sádle nakrájenou cibuli. Poté přidáme nakrájené vepřové maso, žampiony a pórek. Opepříme, osolíme, přidáme lžičku mleté sladké papriky, lžičku drceného kmínu a lžičku kari koření. Za stálého míchání smažíme asi 10 minut.
Potom směs s masem podlijeme asi 1 litrem hovězího bujónu z kostky, kterého si připravíme předem asi 1,5 až 2 litry. Guláš s žampiony necháme dusit v uzavřeném tlakovém hrnci cca 15 minut.
Následně dolijeme zbytek bujónu, přidáme smetanu rozmíchanou s bezlepkovou moukou a za stálého míchání asi 20 minut vaříme, dokud nezmizí hrudky z mouky. Nakonec můžeme guláš dochutit solí a pepřem a přidat lžičku majoránky.
Bezlepkový guláš na žampionech a pórku podáváme s rýží nebo bezlepkovým knedlíkem.