Smažené čočkové karbanátky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
1 špetka sůl
1 - 2 ks vejce
4 - 6 lžic strouhanka
strouhanka
1 - 2 špetky majoránka
1 ks cibule
240 g čočka
1 kelímek lučina
1 špetka mletý pepř
hladká mouka
100 g anglická slanina
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Čočku uvaříme a necháme vystydnout

  2. Mezitím si nakrájíme středně velkou cibuli a také slaninu na menší kostičky. Česnek prolisujeme v lisovači nebo nakrájíme na malé kostičky

  3. Na nahřátém oleji dozlatova osmahneme cibulku, poté přidáme slaninu a při konci smažení přidáme česnek. Dáme do misky a necháme vychladnout

  4. Všechny vychladlé ingredience (čočku, směs slaniny, cibule a česneku, lučinu a koření) smícháme a zahustíme přibližně 5 lžícemi strouhanky

  5. Vytvoříme karbanátky, obalíme v trojobalu (mouka, vejce a strouhanka) a smažíme stejně jako karbanátky z masa

  6. Smažené čočkové karbanátky jsou výborné jen s chlebem nebo i s jinou přílohou jako jsou brambory či kaše

  7. Pozor! Nevím z jakého důvodu, ale voní i chutnají po houbách. Proto radím všem, kdo nemají rádi houby, ať tyto karbanátky spíše nezkouší

  8. V jídle je využita anglická slanina, a proto toto jídlo není vegetariánské, ale pokud slaninu nepoužijete, tak bude jídlo i tak dobré

  9. Foto: Shutterstock.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!