Smažené čočkové karbanátky recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 1 špetka sůl 1 - 2 ks vejce 4 - 6 lžic strouhanka strouhanka 1 - 2 špetky majoránka 1 ks cibule 240 g čočka 1 kelímek lučina 1 špetka mletý pepř hladká mouka 100 g anglická slanina olej na smažení
Postup Smažené čočkové karbanátky
Postup přípravy receptu
-
Čočku uvaříme a necháme vystydnout
Mezitím si nakrájíme středně velkou cibuli a také slaninu na menší kostičky. Česnek prolisujeme v lisovači nebo nakrájíme na malé kostičky
Na nahřátém oleji dozlatova osmahneme cibulku, poté přidáme slaninu a při konci smažení přidáme česnek. Dáme do misky a necháme vychladnout
Všechny vychladlé ingredience (čočku, směs slaniny, cibule a česneku, lučinu a koření) smícháme a zahustíme přibližně 5 lžícemi strouhanky
Vytvoříme karbanátky, obalíme v trojobalu (mouka, vejce a strouhanka) a smažíme stejně jako karbanátky z masa
Smažené čočkové karbanátky jsou výborné jen s chlebem nebo i s jinou přílohou jako jsou brambory či kaše
Pozor! Nevím z jakého důvodu, ale voní i chutnají po houbách. Proto radím všem, kdo nemají rádi houby, ať tyto karbanátky spíše nezkouší
V jídle je využita anglická slanina, a proto toto jídlo není vegetariánské, ale pokud slaninu nepoužijete, tak bude jídlo i tak dobré
Foto: Shutterstock.com