Bezlepkový perník s čokoládovou polevou recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 hrnek olej
2 ks vejce
30 g máslo
2 lžíce rum
2 lžíce kakao
3 - 4 lžíce med
1 hrnek cukr krupice
1 balíček čokoláda na vaření
3/4 hrnku černý čaj
máslo na vymazání
bezlepková mouka na vysypání
2 hrnky bezlepková mouka
1 balíček bezlepkový kypřící prášek do perníku

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme se špetkou soli tuhý sníh

  2. Smícháme dohromady tekuté přísady (žloutky, med, olej, vlažný čaj a rum), přidáme sypké přísady (kakao, cukr, bezlepkovou mouku a kypřící prášek do pečiva) a nakonec zamícháme sníh z bílků. Konzistence těsta na perník by měla být hladká

  3. Těsto vlijeme na vymazaný a bezlepkovou moukou vysypaný plech, vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme cca 20 - 30 minut. Upečenost vyzkoušíme špejlí

  4. Hotový bezlepkový perník necháme vychladnout a poté ho potíráme polevou připravenou z čokolády na vaření a másla (rozehřejeme ve vodní lázni)

  5. Bezlepkový perník s čokoládovou polevou necháme zatuhnout, nakrájíme na porce a podáváme jako sladké pohoštění ke kávě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!