Bezlepkový perník s čokoládovou polevou recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 1 hrnek olej 2 ks vejce 30 g máslo 2 lžíce rum 2 lžíce kakao 3 - 4 lžíce med 1 hrnek cukr krupice 1 balíček čokoláda na vaření 3/4 hrnku černý čaj máslo na vymazání bezlepková mouka na vysypání 2 hrnky bezlepková mouka 1 balíček bezlepkový kypřící prášek do perníku
Postup Bezlepkový perník s čokoládovou polevou
Postup přípravy receptu
-
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme se špetkou soli tuhý sníh
Smícháme dohromady tekuté přísady (žloutky, med, olej, vlažný čaj a rum), přidáme sypké přísady (kakao, cukr, bezlepkovou mouku a kypřící prášek do pečiva) a nakonec zamícháme sníh z bílků. Konzistence těsta na perník by měla být hladká
Těsto vlijeme na vymazaný a bezlepkovou moukou vysypaný plech, vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme cca 20 - 30 minut. Upečenost vyzkoušíme špejlí
Hotový bezlepkový perník necháme vychladnout a poté ho potíráme polevou připravenou z čokolády na vaření a másla (rozehřejeme ve vodní lázni)
Bezlepkový perník s čokoládovou polevou necháme zatuhnout, nakrájíme na porce a podáváme jako sladké pohoštění ke kávě.