Bifteky s rokfórem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžičky máslo
15 dkg rokfór
500 g hovězí svíčková
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
petrželová nať
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí svíčkovou omyjeme, odblaníme a nakrájíme na řízky, které zlehka naklepeme. Osolíme, opepříme a potřeme olejem. Takto připravené bifteky uložíme na sebe a necháme odležet na chladném místě asi 45 minut.

  2. Bifteky opečeme v rozehřátém oleji z každé strany 4 - 5 minut. Rokfór vymícháme s máslem a s nadrobno nasekanou petrželovou natí. Na každý biftek dáme trochu vymíchaného rokfóru a podáváme.

  3. Vhodnou přílohou je dušená zelenina a hranolky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!