Bifteky z mletého masa recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
2 ks vejce
1 lžíce vegeta
200 ml zakysaná smetana
2 lžíce škrobová moučka
mletý černý pepř
650 g zadní hovězí maso

Postup přípravy receptu

  1. Libové hovězí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky, které jemně umeleme. Sýr nastrouháme na jemném struhadle

  2. Ve větší míse promícháme umleté maso s vejci, sýrem, zakysanou smetanou a škrobovou moučkou v hladkou hmotu. Ochutíme vegetou a jen opatrně osolíme a opepříme. Mísu zakryjeme folií a necháme v chladu rozležet asi 1/2 hodiny

  3. Mokrýma rukama tvoříme z hmoty biftečky, které zvolna smažíme na oleji do růžova. Hotové necháme okapat na papírovém ubrousku

  4. Mleté bifteky se sýrem můžeme podávat podle chuti s vařeným bramborem, hranolky nebo se zeleninovými saláty. Vhodným příkrmem je kečup nebo různé dipy. Chutnají však i studené v obložené bagetě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!