Bifteky z mletého masa recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl 2 ks vejce 1 lžíce vegeta 200 ml zakysaná smetana 2 lžíce škrobová moučka mletý černý pepř 650 g zadní hovězí maso
Postup Bifteky z mletého masa
Postup přípravy receptu
-
Libové hovězí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky, které jemně umeleme. Sýr nastrouháme na jemném struhadle
Ve větší míse promícháme umleté maso s vejci, sýrem, zakysanou smetanou a škrobovou moučkou v hladkou hmotu. Ochutíme vegetou a jen opatrně osolíme a opepříme. Mísu zakryjeme folií a necháme v chladu rozležet asi 1/2 hodiny
Mokrýma rukama tvoříme z hmoty biftečky, které zvolna smažíme na oleji do růžova. Hotové necháme okapat na papírovém ubrousku
Mleté bifteky se sýrem můžeme podávat podle chuti s vařeným bramborem, hranolky nebo se zeleninovými saláty. Vhodným příkrmem je kečup nebo různé dipy. Chutnají však i studené v obložené bagetě.