Bílá cibulová polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 5 ks cibule 2 kostky masox 2 lžíce hladká mouka 4 plátky toastový chléb 3 lžíce rostlinné máslo 3 lžíce olej na opečení toastů mletý rozmarýn na ozdobu petrželka
Postup Bílá cibulová polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Do 1,5 litru vroucí vody dáme masox a povaříme.
Cibuli oloupeme, nakrájíme na tenká kolečka a orestujeme na rostlinném másle. Pak ji zaprášíme moukou a zamícháme. Takto připravenou zásmažku přelijeme masoxovým vývarem, pokud je potřeba osolíme, přidáme rozmarýn a přibližně 20 minut povaříme.
Z plátků toastového chleba vykrajujeme ozdobnými formičkami malé tvary, ty smažíme na rozpáleném oleji dozlatova a odkládáme na papírový ubrousek.
Polévku rozdělíme na talíře, zdobíme opečenými minitoastíky a čerstvou petrželkou.