Bílá kyselá polévka recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
30 g máslo
ocet
1/2 kg brambory
400 ml mléko
voda
2 lžíce hladká mouka
2 kelímky zakysaná smetana
2 kelímky kyška

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce s osolenou vodou dáme vařit brambory ve slupce. To samozřejmě záleží na druhu a staří brambor, ale ve slupce jsou prostě nejlepší

  2. Na dně hrnce necháme zabublat trochu vody, aby se mléčné ingredience ihned nepřipálily. Přidáme kyšku, zakysanou smetanu a mléko. Začneme pozvolna vařit. Jakmile začne obsah v hrnci trvale vařit, přidáme dvě vrchovaté lžíce mouky rozpuštěné ve vodě a opět přivedeme k varu. Přidáme sůl a polévkovou lžíci octa. Pozvolna vaříme a mícháme, aby se polévka nepřichytila. Asi po 20 minutách přidáme jedno celé vejce a dobře rozkvedláme. Přidáme kousek másla. Po pár minutách vaření je hotovo

  3. Brambory oloupeme až na talíři a přelijeme horkou bílou kyselou polévkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!