Bílá rybí polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
50 g máslo
2-3 dl mléko
0.3 ks celer
1 ks mrkev
1 ks petržel
50 g hladká mouka
muškátový květ
1 ks kapří hlava (jikry, mlíčí nebo jiné ryby)
bílý mletý pepř
polévkové koření
příloha
1 ks houska

Postup přípravy receptu

  1. Očištěnou hlavu bez žaber a jikry (nebo mlíčí) uvaříme asi v jednom litru osolené vody. Housku nakrájíme na kostičky a orestujeme bez oleje.

  2. Uvařenou hlavu vytáhneme a vývar procedíme. Část vývaru nalijeme do jiker a rozšleháme. Obereme maso z hlavy a pokrájíme jej. Zeleninu očistíme, nakrájíme na nudličky nebo menší kousky a povaříme v troše čistého vývaru.

  3. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji prochladlým vývarem, rozšleháme a povaříme čtvrt hodiny. Pak do ní přidáme pokrájené maso, zeleninu, rozmixované jikry, mléko, muškátový květ a pepř. Polévku vaříme asi 5 minut. Nakonec ji dochutíme polévkovým kořením.

  4. Polévku servírujeme posypanou kostičkami z housky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!