Bleskový koláček recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 2 ks vejce 175 g máslo 200 g cukr moučka 175 g polohrubá mouka náplň 500 g jablko na ozdobu šlehačka
Postup Bleskový koláček recept
Postup přípravy receptu
-
Jablka omyjeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na plátky. Vajíčka rozklepneme a oddělíme od sebe žloutky a bílky. Bílky dáme do misky a ušleháme sníh.
Do jiné mísy dáme máslo, které utřeme, pak přidáme žloutky, cukr a znovu ušleháme. Postupně začneme přisypávat mouku a ušlehaný sníh.
Nakonec koláč posypeme jablky a dáme péct do předehřáté trouby na 160 °C. Pečeme dozlatova.
Při podávání zdobíme bleskový koláč šlehačkou.