Boloňské špagety s tuňákem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- podle chuti cukr omáčka 1 lžíce olej 1 lžička sůl 1 balení rajčatový protlak 2 plechovky tuňák 2 lžíce oregano 0 lžiček mletý černý pepř příloha 1 balení špagety na ozdobu tvrdý sýr
Postup Boloňské špagety s tuňákem recept
Postup přípravy receptu
-
Na pánev dáme tuňáka, orestujeme a přidáme sůl, mletý černý pepř a oregano. Když je tuňák opečený, přidáme rajský protlak a počkáme, dokud tuňák nedojde, podle chuti přidáme cukr.
Špagety uvaříme podle návodu na obalu v osolené vodě a do vody přidáme olej, aby se špagety nepřilepily. Tvrdý sýr (nejlépe parmazán) nastrouháme.
Boloňskou omáčku s tuňákem podáváme se špagetami a nastrouhaným sýrem.