Boršč á la Tatiana recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
1 lžíce ocet
1 svazeček petrželka
1 ks cibule
1 konzerva rajčatový protlak
vegeta
3-4 lístky bobkový list
1 kostka bujón
1/2 hlávky červené zelí
1 kelímek zakysaná smetana
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
3 ks mrkev (větší)
2 ks brambory (větší)
instantní jíška
2 ks červená řepa vcelku
1 lžíce máslo (sádlo)

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si oloupeme brambory, mrkev a řepu. Brambory a zelí nakrájíme na smenší kousky a dáme vařit spolu se solí, bujónem, pepřem a bobkovým listem, popřípadě přidáme předvařené maso

  2. Mezitím si mrkev a řepu nastrouháme na hrubém struhadle a polovinu nastrouhané zeleniny přihodíme k vařícímu se boršči a dolejeme vodu, aby byla zelenina zcela ponořena. Druhou polovinu zeleniny budeme restovat

  3. Na pánvi necháme rozpustit máslo a lehce na něm osmažíme cibulku a zaprášíme ji trochou papriky. Přidáme nastrouhanou mrkev s řepou a krátce restujeme. Poté do směsi zamícháme protlak, přikryjeme pánev pokličkou a dusíme asi 10 minut

  4. Restovanou zeleninu přidáme do boršče, když už je téměř uvařený. Ke konci přípravy z polévky vyjmeme bobkové listy, zamícháme do ní nasekanou petrželku a ocet. Dochutíme vegetou. Pokud je potřeba, zahustíme polévku instantní jíškou nebo ji naopak rozředíme vodou

  5. Hotový boršč necháme asi 20 minut odstát a až poté podáváme. Na talíři jej navrch ozdobíme kopečkem smetany.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!