Boršč á la Tatiana recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- sůl 1 lžíce ocet 1 svazeček petrželka 1 ks cibule 1 konzerva rajčatový protlak vegeta 3-4 lístky bobkový list 1 kostka bujón 1/2 hlávky červené zelí 1 kelímek zakysaná smetana mletá sladká paprika mletý černý pepř 3 ks mrkev (větší) 2 ks brambory (větší) instantní jíška 2 ks červená řepa vcelku 1 lžíce máslo (sádlo)
Postup Boršč á la Tatiana
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si oloupeme brambory, mrkev a řepu. Brambory a zelí nakrájíme na smenší kousky a dáme vařit spolu se solí, bujónem, pepřem a bobkovým listem, popřípadě přidáme předvařené maso
Mezitím si mrkev a řepu nastrouháme na hrubém struhadle a polovinu nastrouhané zeleniny přihodíme k vařícímu se boršči a dolejeme vodu, aby byla zelenina zcela ponořena. Druhou polovinu zeleniny budeme restovat
Na pánvi necháme rozpustit máslo a lehce na něm osmažíme cibulku a zaprášíme ji trochou papriky. Přidáme nastrouhanou mrkev s řepou a krátce restujeme. Poté do směsi zamícháme protlak, přikryjeme pánev pokličkou a dusíme asi 10 minut
Restovanou zeleninu přidáme do boršče, když už je téměř uvařený. Ke konci přípravy z polévky vyjmeme bobkové listy, zamícháme do ní nasekanou petrželku a ocet. Dochutíme vegetou. Pokud je potřeba, zahustíme polévku instantní jíškou nebo ji naopak rozředíme vodou
Hotový boršč necháme asi 20 minut odstát a až poté podáváme. Na talíři jej navrch ozdobíme kopečkem smetany.