Borůvkové košíčky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 ks vejce
120 g máslo
60 g cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
180 g hladká mouka
na ozdobu
borůvky
čerstvá máta
krém
1 hrst borůvky
1 balíček vanilkový cukr
1 kelímek smetana ke šlehání
1 balíček ztužovač šlehačky

Postup přípravy receptu

  1. Mouku prosejeme s moučkovým cukrem, přidáme na kousky nakrájené máslo, vejce a vanilkový cukr. Vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do folie a necháme v lednici 30 minut odpočinout.

  2. Poté těsto rozdělíme na 12 kousků, vtlačíme do formiček na košíčky a upečeme v troubě vyhřáté na 180 °C. Košíčky pečeme cca 12 - 15 minut, poté je necháme trochu zchladnout a opatrně vyklopíme.

  3. Hrst borůvek omyjeme, necháme okapat a a rozmixujeme v mixéru. Smetanu vyšleháme s vanilkovým cukrem a ztužovačem do tuha. Poté vmícháme rozmixované borůvky.

  4. Zcela vychladlé košíčky plníme borůvkovo-šlehačkovým krémem a dozdobíme podle fantazie. Já použila vždy 2 borůvky a lístek máty.

  5. Borůvkové košíčky uchováváme v chladu a podáváme jako sladké pohoštění.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!