Bramboračka s hříbky recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 lžička sůl
1 lžíce petrželka
1 - 2 lžičky majoránka
1 ks cibule
1 lžička kmín
1,5 l voda
2 ks mrkev
2 lžíce olivový olej
1 špetka mletý pepř
500 g nové brambory
2 hrstě čerstvé hříbky

Postup přípravy receptu

  1. Menší nové brambory dobře očistíme. Mrkev oškrábeme, hříbky očistíme. Vše nakrájíme na přibližně stejně velké kousky. Cibuli také očistíme a nakrájíme nadrobno

  2. Ve velkém hrnci rozpálíme olej a nejprve osmahneme cibulku, přidáme brambory, mrkev, hříbky a krátce orestujeme. Přilijeme horkou vodu, osolíme a vsypeme veškeré koření kromě majoránky a petrželky. Povaříme asi 15 minut, poté přidáme majoránku s petrželkou, celé oloupané stroužky česneku a znovu vaříme, dokud není všechna zelenina v bramboračce měkká

  3. Bramboračku s hříbky můžeme ihned podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!