Bramboračka s hříbky recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 1 lžička sůl 1 lžíce petrželka 1 - 2 lžičky majoránka 1 ks cibule 1 lžička kmín 1,5 l voda 2 ks mrkev 2 lžíce olivový olej 1 špetka mletý pepř 500 g nové brambory 2 hrstě čerstvé hříbky
Postup Bramboračka s hříbky
Postup přípravy receptu
-
Menší nové brambory dobře očistíme. Mrkev oškrábeme, hříbky očistíme. Vše nakrájíme na přibližně stejně velké kousky. Cibuli také očistíme a nakrájíme nadrobno
Ve velkém hrnci rozpálíme olej a nejprve osmahneme cibulku, přidáme brambory, mrkev, hříbky a krátce orestujeme. Přilijeme horkou vodu, osolíme a vsypeme veškeré koření kromě majoránky a petrželky. Povaříme asi 15 minut, poté přidáme majoránku s petrželkou, celé oloupané stroužky česneku a znovu vaříme, dokud není všechna zelenina v bramboračce měkká
Bramboračku s hříbky můžeme ihned podávat.