Bramboračka vhodná pro začátečníky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3-5 stroužků česnek
4 ks brambory
3 lžíce majoránka
1 ks cibule
0 ks celer
3 l voda
1 ks mrkev
1 ks petržel
15 ks houby
2 kostky masox
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
máslo
mouka

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme nadrobno a česnek prolisujeme. Celer, mrkev a petržel oloupeme a nakrájíme na kousky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky.

  2. Nakrájenou cibuli osmahneme do sklovata a přidáme nakrájený celer, mrkev, petržel a také osmahneme. Jakmile začne zelenina příjemně vonět, zalijeme ji asi 3 litry vody a přidáme kousky hub. Přivedeme k varu a ochutíme 2 kostkami masoxu. Dále ochutíme solí, pepřem, česnekem a majoránkou, kterou nešetříme. Bramboračku vaříme zhruba 20 minut.

  3. Potom přidáme nakrájené brambory a vaříme do změknutí. Barva polévky je závislá na tom, zda jsou houby čerstvé či sušené. Podle toho přidáme jíšku tmavou či světlou - z rozehřátého másla a mouky. Jíšku vléváme do polévky trochu vychladlou.

  4. Bramboračku vhodnou i pro začátečníky na talíři ozdobíme petrželkou a podáváme s čerstvým chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!