Bramborák se zelím a uzeninou z trouby recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 ks vejce 10 ks brambory 150 g uzenina podle chuti 4 stroužky česnek sůl majoránka kmín mletý pepř podle potřeby sádlo 4 lžíce polohrubá mouka kysané zelí
Postup Bramborák se zelím a uzeninou z trouby recept
Postup přípravy receptu
-
Oloupané brambory nastrouháme nahrubo. Brambory vyždímáme, přidáme vejce, prolisovaný očištěný česnek, kmín, sůl, pepř, majoránku a uzeninu nakrájenou na malé kostičky. Těsto zahustíme moukou a nakonec promícháme s nasekaným a propláchnutým kysaným zelím. Zelí dáme o polovinu méně než brambor.
Bramborákovou směs uhladíme na plech vyložený pečicím papírem a pokapeme rozpuštěným sádlem. Bramborák se zelím a uzeninou pečeme v předehřáté troubě na 180 °C do křupava.
Bramborák se zelím a uzeninou z trouby nakrájíme a podáváme.