Bramborák se zelím a uzeninou z trouby recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks vejce
10 ks brambory
150 g uzenina
podle chuti
4 stroužky česnek
sůl
majoránka
kmín
mletý pepř
podle potřeby
sádlo
4 lžíce polohrubá mouka
kysané zelí

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané brambory nastrouháme nahrubo. Brambory vyždímáme, přidáme vejce, prolisovaný očištěný česnek, kmín, sůl, pepř, majoránku a uzeninu nakrájenou na malé kostičky. Těsto zahustíme moukou a nakonec promícháme s nasekaným a propláchnutým kysaným zelím. Zelí dáme o polovinu méně než brambor.

  2. Bramborákovou směs uhladíme na plech vyložený pečicím papírem a pokapeme rozpuštěným sádlem. Bramborák se zelím a uzeninou pečeme v předehřáté troubě na 180 °C do křupava.

  3. Bramborák se zelím a uzeninou z trouby nakrájíme a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!