Bramborák z kynutého těsta recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0.5 lžičky cukr
2 stroužky česnek
sůl
2 ks vejce
0.2 l mléko
majoránka
30 g droždí
150 g polohrubá mouka
500 g vařené brambory
mletý černý pepř
500 g syrové brambory
200 g vařený uzený bůček nebo koleno
na potření
100 g sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Ve vlažném mléce necháme vzejít droždí s cukrem a trochou mouky.

  2. Do připravené mísy nastrouháme studené vařené brambory a přidáme syrové nastrouhané brambory (zbavené přebytečné vody). Pak přidáme vejce, sůl, koření, na kostičky nakrájené maso, vlijeme vzešlý kvásek a vše dobře promícháme.

  3. Sádlem vymaštěný pekáč vyplníme těstem, urovnáme a necháme v teple kynout celou hodinu. Pak bramborák potřeme sádlem a upečeme dozlatova.

  4. Bramborák z kynutého těsta podáváme se zelným salátem.

  5. Maso můžeme v receptu nahradit salámem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!