Bramborák z kynutého těsta recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 0.5 lžičky cukr 2 stroužky česnek sůl 2 ks vejce 0.2 l mléko majoránka 30 g droždí 150 g polohrubá mouka 500 g vařené brambory mletý černý pepř 500 g syrové brambory 200 g vařený uzený bůček nebo koleno na potření 100 g sádlo
Postup Bramborák z kynutého těsta recept
Postup přípravy receptu
-
Ve vlažném mléce necháme vzejít droždí s cukrem a trochou mouky.
Do připravené mísy nastrouháme studené vařené brambory a přidáme syrové nastrouhané brambory (zbavené přebytečné vody). Pak přidáme vejce, sůl, koření, na kostičky nakrájené maso, vlijeme vzešlý kvásek a vše dobře promícháme.
Sádlem vymaštěný pekáč vyplníme těstem, urovnáme a necháme v teple kynout celou hodinu. Pak bramborák potřeme sádlem a upečeme dozlatova.
Bramborák z kynutého těsta podáváme se zelným salátem.
Maso můžeme v receptu nahradit salámem.