Bramborák ze zahrady recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2-3 stroužky česnek
sůl
2 ks vejce
0.3 šálku mléko
majoránka
1 ks cuketa
1 ks mrkev
5 listů kapusta
1 ks patizon
2 ks kedlubna
2-6 ks ředkvička
100 g salám Junior
1-2 lžíce hladká mouka
mletý černý pepř
3 ks syrové brambory
podle potřeby
strouhanka
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Brambory, kedlubny, cuketu, patizon (bez semen) a mrkev oloupeme, omyjeme a spolu s omytými ředkvičkami hrubě nastrouháme. Pokrájíme nadrobno několik listů kapusty a na kostičky salám.

  2. Ve větší míse všechno promícháme, přidáme vejce, trochu mléka, lžíci mouky, prolisovaný česnek, sůl, vegetu, trochu pepře a majoránky. Podle potřeby můžeme přidat trochu strouhanky.

  3. Ze zeleninového těstíčka smažíme na rozehřátém oleji bramboráky. Osmažíme je po obou stranách dozlatova.

  4. Bramboráky ze zahrady podáváme třeba k večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!