Bramborová baba recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

150 g slanina
2 ks vejce
1 kg brambory
1 dl mléko
300 g cuketa
30 g droždí
150 g ovesné vločky
podle chuti
česnek
sůl
majoránka
kmín
mletý pepř
podle potřeby
strouhanka
tuk
polohrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. Brambory a cuketu oloupeme a nastrouháme střídavě na hrubém struhadle a jemném struhadle. Osolíme a necháme pustit vodu, kterou slijeme. Připravíme kvásek z droždí, trošky cukru, vlažného mléka a lžíce mouky.

  2. Do hmoty přidáme prolisovaný česnek, škrobovou moučku, ovesné vločky, promícháme vejce a kvásek. Podle chuti osolíme a opepříme, okmínujeme a přidáme majoránku.

  3. Zapékací formu nebo pekáč vytřeme tukem, vysypeme strouhankou a upravíme do ní bramborové těsto. Navrch položíme slaninu nakrájenou na proužky. Bramborovou babu pečeme asi hodinu ve vyhřáté troubě na 200 °C.

  4. Upečenou bramborovou babu můžeme podávat se zeleninovým salátem nebo jen tak.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!