Bramborová kaše s čekankou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 plátek máslo
750 g brambory
1-2 dl smetana
1 ks citron
mletý černý pepř
mletý muškátový oříšek
1 ks čekankový puk

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slané vodě.

  2. Čekanku očistíme a nakrájíme na nudličky. V pánvi rozehřejeme máslo a čekanku lehce osmažíme. Podle chuti přidáme šťávu z citronu. Dále přidáme vodu a mírně čekanku podusíme. Poté ještě přidáme smetanu, muškátový oříšek, sůl a pepř.

  3. Uvařené brambory rozmačkáme přidáme k čekance. Bramborovou kaši s čekankou důkladně promícháme.

  4. Bramborovou kaši s čekankou podáváme teplou. Je vhodnou přílohou k masům. Množství másla a smetany volíme podle vlastního uvážení.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!