Bramborová mísa se zelím a smetanou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

300 g brambory
100 g mrkev
350 g bílé zelí
zálivka
cukr
2 lžíce majonéza
2 lžíce zakysaná smetana
1 lžíce vinný ocet
mletý černý pepř
podle chuti
sůl
na ozdobu
60 g vlašské ořechy

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce doměkka. Pak je slijeme a necháme vychladnout. Vychladlé brambory oloupeme, nakrájíme na hranolky a vložíme do mísy. Zelí zbavíme vrchních listů, očistíme a nakrájíme na nudličky. Přidáme je k bramborům, osolíme a trochu promícháme. Zároveň si očistíme mrkev, nakrájíme na tenké nudličky a přidáme spolu se zelím do mísy k bramborám.

  2. Vinný ocet smícháme s majonézou, smetanou, cukrem a špetkou pepře, přilijeme k bramborám a promícháme. Vše posypeme nasekanými vlašskými ořechy.

  3. Chceme-li si pochutnat, vybíráme jen kvalitní brambory. Na přípravu bramborových mís jsou nejlepší brambory označené zeleným nebo červeným pruhem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!