Bramborová mísa se zelím a smetanou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 300 g brambory 100 g mrkev 350 g bílé zelí zálivka cukr 2 lžíce majonéza 2 lžíce zakysaná smetana 1 lžíce vinný ocet mletý černý pepř podle chuti sůl na ozdobu 60 g vlašské ořechy
Postup Bramborová mísa se zelím a smetanou recept
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvaříme ve slupce doměkka. Pak je slijeme a necháme vychladnout. Vychladlé brambory oloupeme, nakrájíme na hranolky a vložíme do mísy. Zelí zbavíme vrchních listů, očistíme a nakrájíme na nudličky. Přidáme je k bramborům, osolíme a trochu promícháme. Zároveň si očistíme mrkev, nakrájíme na tenké nudličky a přidáme spolu se zelím do mísy k bramborám.
Vinný ocet smícháme s majonézou, smetanou, cukrem a špetkou pepře, přilijeme k bramborám a promícháme. Vše posypeme nasekanými vlašskými ořechy.
Chceme-li si pochutnat, vybíráme jen kvalitní brambory. Na přípravu bramborových mís jsou nejlepší brambory označené zeleným nebo červeným pruhem.