Kuře na zelenině recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
800 g brambory
4 lžičky mletá sladká paprika
2 lžičky koření na steak
1 sklenice čalamáda
4 ks zadní kuřecí stehna

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Čalamádu (zeleninu na salát - velkou) necháme na sítku okapat

  2. nálev uchováme. Porce masa prosolíme

  3. Větší zapékací mísu vymažeme olejem a na dno naskládáme brambory. Osolíme je, posypeme kořením na steak a zalijeme lžící oleje. Na brambory navrstvíme čalamádu a zalijeme ji 3 lžícemi nálevu. Na čalamádu položíme maso a každou porci posypeme paprikou

  4. Uzavřeme a pečeme v předehřáté troubě 30 minut. Odkryjeme, maso obrátíme, uzavřeme a pečeme dalších 10 minut. Potom maso ještě jednou obrátíme a dopečeme ještě 10 minut, aby maso dostalo kůrčičku

  5. Pokud se nám nálev vypeče a máme pocit, že se brambory pálí, přilijeme lžíci oleje a lžíci nálevu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!