Telecí uccelletti scappati recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

máslo
0,5 dl smetana
50 g šalotka
50 g parmazán
80 g hřiby
0,5 dl bílé víno
100 g rýže na rizoto
150 g telecí kýta
70 g pancetta

Postup přípravy receptu

  1. Z telecí kýty si uděláme 4 stejné plátky, které zabalíme do pancety a jen opepříme. Nesolíme! Panceta je totiž dost o sobě slaná

  2. Připravíme si cibulku jako základ. Tu nasekáme a na másle osmažíme dohněda, abychom měli hezkou barvu omáčky. Zastříkneme vínem a hovězím vývarem. Do základu vložíme ještě maso a dusíme doměkka. Na závěr přidáme trochu demi glace a zjemníme máslem

  3. Rizoto si připravíme tak, že si na olivovém oleji orestujeme trochu šalotky. Přidáme rýži, zastříkneme vínem, podlijeme vývarem a dusíme takzvaně na al

  4. dente. Potom přidáme na druhé pánvi orestované hříbky, vsypeme parmazán, vlijeme smetanu a již jen krátce prohřejeme

  5. Telecí uccelletti scappati můžeme směle podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!